Afternoon tea

De afternoon tea wordt steeds populairder in Nederland en is een uitstekende manier om een feestelijke gelegenheid te vieren met vrienden en/of familie.    

Een high tea is een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders en rond zes uur in de avond genuttigd, meestal met gerechten als witte bonen in tomatensaus op wittebrood, worstjes, kaasjes, eieren en chips.  In Nederland noemen hotels en restaurants een aangeklede thee (vroeger een Thee compl├Ęt genoemd), tegenwoordig vaak een high tea. De Engelsen noemen dit afternoon tea.

Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine gerechtjes.

Ontvangst met een welkomstdrankje

Zoete verfijnde lekkernijen

Hartige verfijnde lekkernijen

en uiteraard een ruime keuze aan theesoorten, indien gewenst serveren we op verzoek ook koffie.